PROSJEKTER

BNL: Spår svakere vekst for anleggsmarkedet i 2020

Årsaken er at flere store veiprosjekter har blitt forskjøvet til 2021.

Jon Sandnes er adm.dir i Byggenæringens Landsforening.
Jon Sandnes er adm.dir i Byggenæringens Landsforening. Foto: Jarle Skoglund
18. juni 2019 - 15:12

Prognosene for byggenæringen viser fortsatt vekst i å årene fremover, selv om 2018 ble et hvileskjær.

– Etter mange år med sterk vekst roet markedet seg litt i 2018. Mangel på arbeidskraft og høyere rente dempet aktiviteten, sier administrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening.

Det er Prognosesenteret som har utarbeidet markedsrapporten for BNL. Den inneholder en gjennomgang av utsiktene for norsk økonomi og de norske bygge- og anleggsmarkedene med prognoser for perioden 2019 til 2021.

– Prosjektinformasjon antyder at anleggsmarkedet får svakere vekst i 2020, hovedsakelig fordi flere store veiprosjekter har blitt forskjøvet til 2021. – Den politiske risikoen har økt i samferdselsprosjektene. Nå er det viktig at NTP følges opp slik at kapasiteten i markedet kan opprettholdes, sier Sandnes.

Flere bedrifter har rapportert om dårligere tall, og spesielt i anleggsmarkedet sliter mange bedrifter med å tjene penger. 

– Bestillerkompetanse hos byggherre og kompetanse hos leverandørene vil være nøkkelen. Bruk av ny teknologi og digitale verktøy vil få opp marginene i næringen. Mange lykkes, men fortsatt er det for mange bedrifter som ikke tjener penger, avslutter Sandnes.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.