BMO leder i Sør-Trøndalag

27,522 milioner kroner vil BMO Entreprenør ha for vedlikehold av bruer på riks- og fylkesveger i Sør-Trøndelag i år og neste år. Det holder til en ledelse på over 15 prosent.

Stålet på Brattørbrua i Trondheim skal overflatebehandles. Det er en av landets to rullebruer. Hjulene som overbygningen ruller på når den åpnes, kan ses oppå betongkonstruksjonene.
Stålet på Brattørbrua i Trondheim skal overflatebehandles. Det er en av landets to rullebruer. Hjulene som overbygningen ruller på når den åpnes, kan ses oppå betongkonstruksjonene. Foto: Anders Haakonsen
24. apr. 2017 - 10:41

Utlysning av bruvedlikehold på fylkesplan er nytt i Sør-Trøndelag. Slike oppgaver ble tidligere lyst ut enten som rammeavtaler for hele Region midt eller som et enkelt oppdrag for hver bru.

Fem entreprenører har meldt sin interesse for oppdraget. Tre av dem er gjengangere når de gjelder vedlikehold og rehabilitering av bruer. De ligger langt lavere de to siste.

Disse følger på plassene bak BMO Entreprenør:
Consolvo fra Lier                                 31,887 mill.
Visinor fra Narvik                                33,320 mill.
Kulturcompagniet fra Trondheim    47,087 mill.
Søbstad fra Trondheim                      47,282 mill.

Oppgavene omfatter blant annet overflatebehandling av stål, fugeutskifting, betongreparasjoner, fresing av slitelag, påstøp av brudekke og utskifting av rekkverk.

14 bruer skal tas i denne omgangen. 5 av dem inngår i E6, de øvrige 9 inngår i fylkesveger. Jobben må være fullført innen 31. oktober neste år.

Den mest kjente er Brattørbrua i Trondheim. Den er an av landets to rullebruer, den andre er Verftsbrua som ligger like ved. Det er også en tidligere rullebru i Flekkefjord, men den kan ikke rulle lenger, og skal snart rives og erstattes med en ubevegelig bru.  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.