BMO går til retten med driftskontrakt for tunneler i Vestland
(Illustrasjonsfoto: Knut Opeide/Statens vegvesen)

BMO går til retten med driftskontrakt for tunneler i Vestland

Vestland fylke har har tildelt en tunnelvedlikeholdskontrakt til Presis Vegdrift. BMO Tunnelsikring krever midlertidig forføyning i Hordaland tingrett.

I april i år ble det klart at BMO Tunnelsikring hadde lavest pris på en fireårig driftskontrakt for tunneler i Vestland fylke. Firmaet leverte en pris på drøye 140 millioner kroner, mens konkurrentene Presis Vegdrift og Mesta ville ha henholdsvis rundt 160 og 192 millioner kroner.  

Denne kontrakten har navnet 4611 Tunnelvedlikehald 2021-2025 Vestland, og du kan lese mer om den her. Oppdraget omfatter vedlikehold av tunnelene på fylkesveiene med tilhørende sideanlegg i hele Vestland fylkeskommune.

Men i etterkant er BMO Tunnelsikring blitt avvist fra konkurransen, og Presis Vegdrift ble tildelt kontrakten, med startdato 1. september i år.

BMO har levert inn begjæring om midlertidig forføyning for Hordaland tingrett. BMO mener de skal tildeles kontrakten.

Saken skal behandles i tingretten 14. og 15. september.

Veier24 har vært i kontakt med Vestland fylke og spurt hvorfor BMO ble avvist fra konkurransen.

Byggeleder Paal Frantzen svarer i en epost til Veier24: – Vestland fylkeskommune mener BMOT ikke oppfyller kvalifikasjonskravet i forbindelse med en av de sentrale oppgavene i kontrakten som er renhold/vask og tunnelmaling.

BMO klaget på avgjørelsen, men klagen ble avvist.

Veier24 har også spurt om hvordan fylket ser på at MO nå tar saken inn for domstol.

– BMOT benytter seg av et virkemiddel som regelverket om offentlige anskaffelser åpner for. Det er de i sin fulle rett til å gjøre, er svaret fra byggeleder Paal Frantzen i samme epost.

Veier24 har også vært i kontakt med Vidar Pettersen i BMO Tunnelsikring. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Les også

 

 

 

 

Forsiden akkurat nå