Skrikebergtunnelen er på europavei 39 i Gulen kommune i Vestland. Tunnelen går gjennom Skrikeberget sørvest for Ytre Oppedal i Risnefjorden.
Skrikebergtunnelen er på europavei 39 i Gulen kommune i Vestland. Tunnelen går gjennom Skrikeberget sørvest for Ytre Oppedal i Risnefjorden. (Foto: Google maps)

Birkeland entreprenørforretning sikret seg kontrakten på oppgradering av to tunneler på E39 i Vestland

Jernfjell- og Skrikebergtunnelene ligger i Masfjorden og Gulen kommune. Begge har tunnelprofil T8 og fri høyde på 4,5 meter. Kontraktsummen er på 210 millioner kroner.

Torsdag ble kontrakten mellom entreprenøren og Statens vegvesen elektronisk signert.

 Jernfjelltunnelen 

Tunnelen er 2391 meter lang og har en årsdøgnstrafikk på 2000. Den ble åpnet i 1989. Det er en gjennomsnittlig stigning i tunnelen på åtte prosent. Det skal bygges en ny havarinisje på nordsiden tunnelen ved Kringla.

Der skal det også settes opp et nytt teknisk bygg. Inne i tunnelen skal også gjøres plass for nytt teknisk bygg. På sørsiden av Hopeelva bru skal det etableres en snulomme.

Skrikebergtunnelen

Tunnelen er 1508 meter lang og ble åpnet i 1990. Årsdøgnestrafikken er rundt 1800. I begge tunnelene skal alt teknisk utstyr byttes. I tillegg skal også all vann- og fristsikring byttes, og tunnelene skal strosses.

Arbeidene starter i februar 2022 og skal vare fram til ut november 2023. Kontraktsummen er på rundt 210 millioner kroner.

Forsiden akkurat nå