Både Skatteetaten og bedriftene han jobbet for i Trondheim og på Østlandet har anmeldt mannen. Foto: Colourbox
Både Skatteetaten og bedriftene han jobbet for i Trondheim og på Østlandet har anmeldt mannen. Foto: Colourbox

Betongbilselger tiltalt for korrupsjon

En mann i 50-årene skal ha mottatt over to millioner kroner fra et tysk og et østerriksk firma som han forhandlet med på vegne av sine norske arbeidsgivere.

  • Nyheter

Oslo (NTB): Nå er han tiltalt for grov korrupsjon.

Det var Skatteetaten som først anmeldte mannen ved starten av 2013. Da det ble kjent, leverte også bedriftene han jobbet for i Trondheim og på Østlandet inn anmeldelser på mannen, skriver Adresseavisen.

– Pengene han mottok var en motytelse for at hans arbeidsgivere valgte nettopp disse firmaene, og motytelsen ble holdt skjult for arbeidsgiverne, sier politiadvokat Aage Sliper Midling i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen, som jobbet for selskaper som kjøpte og solgte betongbiler, skal ha mottatt pengene mellom 2007 og 2013. Den tiltalte erkjenner å ha mottatt pengene, men avviser at det er snakk om grov korrupsjon, opplyser hans forsvarer Harald Krogstad.

– Spørsmålet er om det er korrupsjon i det hele tatt. Det var hans jobb i begge de norske firmaene å skaffe til veie rimeligst mulig betongbiler, sier Krogstad. Ifølge forsvareren ba imidlertid ikke mannen om samtykke til å motta provisjon.

Saken kommer opp i Sør-Trøndelag tingrett i desember. Strafferammen er på inntil ti år. (©NTB)

Forsiden akkurat nå