VEI OG ANLEGG

Beskjeden som måtte komme: Vei og Anlegg flyttes til mai

Med den nye og usikre situasjonen rundt utviklingen av covid-19 og restriksjoner fra myndighetene, er det i dag besluttet å flytte messen til våren, melder Maskingrossisternes Forening. Også MEF-arrangementet Artic Entrepreneur er flyttet.

Tone L. Grøstad er direktør i MGF.
Tone L. Grøstad er direktør i MGF. Foto: Jørn Wad
20. des. 2021 - 09:37

Ny dato for landets største maskinmesse blir derfor 11. - 14. mai.

– Styret har gjort en meget grundig vurdering av situasjonen den pågående pandemien har stilt oss overfor, og vi har kommet til at det eneste riktige er å flytte messen allerede nå. Bare ved å gjøre dette grepet nå, sikrer vi at utstillerne får tid nok til å områ seg i forhold til maskinene de skal vise frem.

– Det var naturlig nok ingen enkel beslutning. Men det var den riktige avveiningen, og styret var enstemmig i sin konklusjon, sier direktør Tone Lindberg Grøstad i en kommentar.

Les også

Nordens største

En beslutning om å flytte Nordens største utstilling av maskiner, verktøy og tjenester til bygg og anlegg, er en avgjørelse med vidtrekkende følger. Vei og Anlegg har en ekstra utfordring som ikke så mange andre messer har, nemlig tusenvis av tonn med utstyr som skal flyttes til Lillestrøm og på plass inne i messehallene.

Det betyr at det er viktig å skape en trygghet for utstillerne. De trenger tid til å endre sine planer, og til å få på plass en ny logistikkplan. Derfor var det viktig å ta beslutningen allerede nå.

– Hadde vi ikke hatt den enorme logistikkplanen som Vei og Anlegg krever, hadde vi kanskje kunnet vente med å ta avgjørelsen til vi ser den videre utviklingen i pandemien. Men vi ønsker å gi utstillerne og besøkende trygghet for at vi tar vårt ansvar som arrangør på høyeste alvor, og at vi alltid har deres sikkerhet og interesse i sentrum. Selv om det er en stor beslutning, og det naturlig nok betyr utfordringer for mange, er vi trygge på at utsettelsen blir tatt positivt imot, understreker Tone Lindberg Grøstad.

Les også

God informasjon

Det er viktig for Maskingrossisternes Forening å informere alle berørte parter så raskt som mulig, slik at man gir alle muligheter til å endre planene sine.

MGF er klar over at en så stor messe vil by på ekstra utfordringer for dem som må endre planer, men direktør Tone Lindberg Grøstad er likevel tydelig på at den beslutningen som nå er tatt, representerer det minste av flere onder:

– Ingen ønsker den situasjonen landet vårt, og for den saks skyld hele verden, er oppe i. Det som har vært viktig for MGF under disse forholdene, er å velge den beste løsningen innenfor det mulighetsrommet som eksisterer. Jeg kjenner meg trygg på at det er akkurat det vi har gjort, og at alle berørte parter kjenner seg ivaretatt, slår hun fast.

Les også

Også Arctic Entrepreneur 2022 er flyttet

Maskinentreprenørenes Forbund melder også at de har flyttet sitt årlige arrangement, Artic Entrepreneur 2022, som skulle vært arrangert 18.-20. januar. Nå er ny dato for dette arrangementet 5.-7. april, på samme sted Quben på Gardermoen.

MEF opplyser at allerede påmeldte utstillere og deltakere vil få tilbud om å flytte sin bestilling til ny dato, eventuelt kansellere om ny dato ikke passer.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.