Regionvegsjef Torbjørn Naimak (foran til venstre) og daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad signerte tirsdag 19. juni kontrakten om bygging av 12,1 kilometer E6 i Grane kommune. Bak, fra venstre: prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen, prosjektleder Bjørn Ivar Nedrejord og Andreas Roan, markeds- og anbudssjef i Bertelsen & Garpestad.
Regionvegsjef Torbjørn Naimak (foran til venstre) og daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen & Garpestad signerte tirsdag 19. juni kontrakten om bygging av 12,1 kilometer E6 i Grane kommune. Bak, fra venstre: prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen, prosjektleder Bjørn Ivar Nedrejord og Andreas Roan, markeds- og anbudssjef i Bertelsen & Garpestad. (Lisbeth Edvardsen/Statens vegvesen)

Bertelsen & Garpestad signerte kontrakt for bygging av E6 i Nordland

Strekningen er 12,1 kilometer lang.

I april var det anbudsåpning på bygging av 12,1 kilometer ny E6 i Grane kommune i Nordland. Bertelsen & Garpestad konkurrerte med fire andre entreprenører, og leverte lavest pris, med et anbud på 379,6 millioner kroner.

 Nå melder Statens vegvesen at kontrakten er signert. 

– Vi regner med at entreprenøren starter med tilrigging før ferien, og at spaden går i jorda i august, sier prosjektleder Bård Nyland i Statens vegvesen i en pressemelding. 

Strekningen går mellom Kappskarmo og Svenningelv bru i Grane. 

I tillegg til veien, omfatter kontrakten bygging av tre bruer og en kulvert. Den nye vegen bygges hovedsakelig gjennom jomfruelig terreng. I tillegg skal de bygge ca. 1,2 kilometer kommunal vei i tilknytning til nye E6.

Denne kontrakten er en del av E6-prosjektet Kapskarmo-Brattåsen-Lien. Den totale strekningen for hele prosjektet er 22,3 kilometer lang.

  Foto: Google Maps

Forsiden akkurat nå