Denne rundkjøringen er for liten til  ta unna trafikken på to europaveger. Den nye får fem armer og mye større radius. Bertelsen & Garpestad leder kampen om kontrakten på ombyggingen.
Denne rundkjøringen er for liten til ta unna trafikken på to europaveger. Den nye får fem armer og mye større radius. Bertelsen & Garpestad leder kampen om kontrakten på ombyggingen. (Bilde: Google)

Bertelsen & Garpestad leder i Tysvær

Bertelsen & Garpestad har gitt et anbud på 32,95 millioner kroner for et oppdrag i  Tysvær kommune i Rogaland. Det holder til en knapp ledelse.

Oppdraget gjelder ombygging av et kryss og etablering av en bussterminal i Aksdal, som er kommunesenter i Tysvær.

Vassbakk & Stol har gitt det nest laveste anbudet. Det er på 33,49 mill. Nr. tre er Birkeland Maskinentreprenør fra Karmøy som vil ha 34,81 mill.

To entreprenører til har gitt anbud på jobben, men de er trolig sjanseløse. Dise er Contexo fra Hønefoss (39,46 mill.) og Risa (41,3 mill.).

I dag møtes E39 og E134 i en tre-armet rundkjøring i Aksdal som ikke fungerer bra. Det nye krysset blir også en rundkjøring, men den får fem armer og mye større radius. Sentret i den nye rundkjøringen vil ligge ca. 50 meter sør for det gamle.

Et problem med dagens situasjon er en avkjøring fra E39 like ved rundkjøringen. Denne avkjøringen blir en av de nye armene i den store rundkjørignen. Den andre nye armen gir forbindelse til den nye bussterminalen, som erstatter en gammel terminal med for liten kapasitet.

Oppdraget omfatter også etablering av ny innfartsparkering i forbindelse med bussterminalen.

Den som får kontrakten må fullføre oppdraget våren 2019.

Forsiden akkurat nå