BERTELSEN & GARPESTAD

Bertelsen & Garpestad kjøper majoriteten i Arendal-entrepenør

Bertelsen & Garpestad kjøper 51 prosent av aksjene i Industritoppen Invest, som eier Gauslå Holding, Gauslå Invest og E. Gauslå & Sønner.

Fra venstre daglig leder Øystein Gauslå i E. Gauslå & Sønner og styreleder Sverre Garpestad i Bertelsen & Garpestad.
Fra venstre daglig leder Øystein Gauslå i E. Gauslå & Sønner og styreleder Sverre Garpestad i Bertelsen & Garpestad. Foto: B&G
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. okt. 2020 - 10:12

Ekspansjonen er et ledd i Bertelsen & Garpestad sin overordnede strategi om å være et nasjonalt selskap og det ledende entreprenørfirmaet regionalt, melder firmaet i en pressemelding.

E. Gauslå & Sønner, som har cirka 50 ansatte og omsetter for rundt 100 millioner kroner årlig, er et veldrevet familieselskap fra Arendal, med Øystein Gauslå som daglig leder. Det skal han fortsatt være.

Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace er godt fornøyd med avtalen.
Les også

Kongsberg Gruppen sikret milliardavtale

Tilfører kompetanse og kapasitet

– Kjøpet vil gi begge selskaper fordeler på innkjøpssiden. Mer kompetanse, større kapasitet og synergier generelt, sier styreleder Sverre Garpestad.

– Særlig vil det bli et nytt samarbeid for Gauslå med BG-selskapene Egersund Betongteknikk og BG Eiendom om utvikling av boliger. Egenkapitalen i selskapet er på 32,7 prosent, som tilfredstiller B&G sitt krav om 30 prosent egenkapital. Gjeldsgraden er lav, og gir rom for å øke resultatgraden og omsetning ytterligere.

– Dette vil styrke oss i arbeidet med å få de gode kontraktene for Statens vegvesen og Nye Veier og også serve det lokale og regionale markedet, opplyser Sverre Garpestad.

To linjer på strekningen Staurset-Stormyra var aktuelle, men så ble grønn linje vedtatt.
Les også

E39 Betna-Stormyra: Sju firmaer vil være med i konkurransen om å bygge parsell til rundt 600 mill

Blir del av et milliardkonsern

En omfattende due diligence er utført og viser god underliggende drift, god ekspertise på VA-anlegg , bra kompetanse og ønske om å være en solid aktør i sørlandsmarkedet.

B&G sier at de er glade for å jobbe sammen med dette flotte firmaet i fremtiden.

Bertelsen & Garpestad omsatte i 2019 for 1,2 milliarder kroner, med et bruttoresultat på over 100 millioner kroner. Selskapet har nå 1,2 milliarder kroner i ordrereserve. Samlet omsetning for konsernet var på nærmere 1,6 milliarder kroner.

Sommeren 2019 kunne entreprenøren støpe selve bruplata på Seutbrua i Fredrikstad.
Les også

Partene skal krangle tre måneder i rettssalen om dette veiprosjektet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.