Aust-Agder og Finnmark – uten en eneste bomstasjon

Aust-Agder er nå det eneste fylket i Norge sør for Tromsø der bilistene kan ferdes helt bomfritt. 

Tilsammen tre bomstasjoner på E18 i Aust-Agder er nå historie, fire år før opprinnelig plan.
Tilsammen tre bomstasjoner på E18 i Aust-Agder er nå historie, fire år før opprinnelig plan.
Thor Søndenaa
16. jan. 2018 - 08:37

Finnmark er også helt uten bomstasjoner ifølge kartet til Statens Vegvesen.

  1. januar ble de tre bomstasjonene på E18 i Aust-Agder, Østerholtheia i Gjerstad, Svennevig Grimstad og Kviksdalen i Lillesand, lagt ned etter godt og vel 16 års drift.

Gjennom 130 millioner bompasseringer har de vegfarende lagt igjen 2 milliarder kr. til bompengeselskapet.

Grunnet en solid trafikkøkning – langt over de opprinnelige prognosene – har det likevel vært mulig å fjerne bommene flere år før det var planlagt – i 2021.

Prosjektene som er delfinansiert gjennom bomdriften, er E18 Grimstad – Kristiansand, E18 Brokelandsheia – Vinterkjær, planlegging av E18 Tvedestrand – Arendal, gang- og sykkelveg Lillesand – Birkenes, gang- og sykkelveg Tvedestrand grense til Lillevåje i Arendal, et mindre beløp til kollektivtransport samt drift av bomstasjonene.

Når nye E18 Tvedestrand – Arendal blir åpnet høsten 2019, er det på’n igjen med nye bommer. I flere av byene i Aust-Agder ønsker nå også en del av det politiske miljøet å innføre egne bomringer for å skaffe penger til oppgradering av den lokale infrastrukturen. Diskusjonene rundt dette er foreløpig ikke avsluttet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.