Asfalteringen på E6 Biri - Lillehammer tas opp igjen etter ferien mandag kveld 7. august
Asfalteringen på E6 Biri - Lillehammer tas opp igjen etter ferien mandag kveld 7. august (Foto: Morten Amund Holen/Statens vegvesen)

Asfaltleggingen på E6 Biri-Lillehammer ferdig mot slutten av august

Arbeidet med å legge asfalt på E6 starter igjen mandag kveld 7. august etter at det ikke har vært jobbet i ferien.

Mye regn gjorde at asfaltarbeidene på E6 sør for Lillehammer ikke ble ferdig før ferien som planlagt. Mandag kveld 7. august starter mannskapene til Veidekke Industri opp igjen og de holder på til 18. august. E6 blir nattestengt i denne perioden, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Veidekke Industri AS legger asfalten på oppdrag for Statens vegvesen.

Les også

 - I begynnelsen av juli gjorde mange og kraftige regnbyger at vår asfaltentreprenør måtte innstille arbeidet i perioder. Det førte til at de ikke fikk gjort så mye som planlagt. Derfor må de gå i gang igjen nå etter ferien. Arbeidet starter igjen mandag kveld 7. august.

 – Hvis alt går etter planen, og været holder seg tørt, skal asfalten på hele E6-strekningen mellom Biri og Lillehammer være ferdig lagt innen fredag morgen 18. august, sier byggeleder Morten Amund Holen i Statens vegvesen.

E6 blir nattestengt

– Som tidligere i sommer, pågår asfaltarbeidene på E6 Biri-Lillehammer om natta. Da er trafikken lav, og vi berører ikke så mange trafikanter, sier byggeleder Holen.

Arbeidstida er mandag-fredag fra kl. 22.00 til 06.00.

Omkjøring når E6 er nattestengt, er via Biristrand på fylkesveg 2538. Modulvogntog må kjøre fylkesveg 213 på andre sida av Mjøsa.

Asfaltering på E6 Biri - Lillehammer

Strekningen er 10,7 kilometer lang og sist det ble lagt asfalt der var i 2016. I sommer er den gamle asfalten frest ned og Veidekke Industri AS har lagt på 11.600 tonn ny asfalt for byggherren Statens vegvesen.

Les også

Forsiden akkurat nå