Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) oppdaget også noen vanlige mennesker som var i Arendal under Arendalsuka. (Foto: Ole Berg-Rusten, NTB)
Denne gjengen fra Opplysningsrådet fra Veitrafikken (OFV) samlet også i år mange aktører fra vei og samferdsel i Samferdselsteltet, en flott møteplass med daglige arrangementer. (Foto: Thor Søndenaa)
Vegdirektør Ingerid Dahl Hovland koste seg på Vegvesenets stand, der vaffelpressa av kumlokk også i år gjorde jobben! (Bilde:  )
Nye Veier-direktør Anette Aanesland i prat med Trøndelags fylkesordfører Tore O. Sandvik. (Foto:  Thor Søndenaa)
Det meste av hovedstadens journalister er på plass når Arendalsuka arrangeres. Her NRKs Lars Nerhu Sand. (Foto: Thor Søndenaa)
MEF lå inne i Pollen med egen båt. Her direktør Julie Brodtkorp i midten, sammen med andre ansatte i MEF. (Foto: Thor Søndenaa)

Årets Arendalsuke er over -  slo alle rekorder

Aldri tidligere har så mange aktører, pressefolk og besøkende deltatt på Arendalsuka.

De offisielle tallene forteller at 150.000 besøkende har vært i Arendal sentrum under uka. 1.725 arrangementer er gjennomført, 202 stand har stått i byen gater og 1.371 aktører – hvorav ¼ er ideelle- eller interesseorganisasjoner - har gitt sine bidrag på ulike måter. I tillegg har 414 akkrediterte pressefolk svinset rundt.

Ordfører i Arendal og leder av hovedkomiteen, Robert Cornels Nordli, berømmer også overfor NRK-Sørlandet det utrolige antall arbeidstimer frivillige har lagt ned før, under og etter arrangementet.

Stortingspresident Masud Gharahkhani omtalte Arendalsuka slik i åpningstalen:

– De fleste ordførere og småbyinnbyggere ville fått panikk og fluktplaner ved tanken på noe sånt.Men ikke i Arendal. For 11. gang åpner dere byen for oss. Dere lager en demokratifestival som flere og flere kommer til for hvert år som går.

Og dere liker det!

Suksess er et for svakt ord 

Likevel finnes der noen som heller bitre dråper i begeret. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sine ord har gått landet rundt: Du treffer nesten ingen vanlige folk under Arendalsuka. Jeg skal være på Arendalsuka så kort jeg kan.

Men også han slapp gratis inn – som alle andre vanlige besøkende.

Trygve Hegnar kunne heller ikke dy seg og spurte retorisk: Blir det bedre journalistikk av at alt og alle flyttes til Arendal en uke? (Finansavisen hadde fem journalister i Arendal)

 

Han har likevel et poeng når han spør om 1723 arrangementer blir for mye.

Noen «Tordenskjolds soldater» hastet hesblesende rundt fra scene til scene – bare for å forkynne samme budskap i reprise – for en annen arrangør. Vanlige folk kom langt nede på trefflista til de travleste.

Om antallet arrangementer bør reduseres noe til fordel for bedre spredning i emnevalg er et spørsmål hovedprogramkomiteen må ta stilling til foran neste års uke.

Uansett ønsker vi lykke til i arbeidet og sier: Vel møtt i Arendal sommeren 2023.

Forsiden akkurat nå