TRAFIKK OG ITS

Arendal har ikke penger til å reparere gatelys

Feilsøking og -retting kan måtte vente til neste år.

Fungerende gatelys, som dette, blir det stadig færre av i Arendal. Kommunen mangler penger til å reparere lys som slutter å virke.
Fungerende gatelys, som dette, blir det stadig færre av i Arendal. Kommunen mangler penger til å reparere lys som slutter å virke. Illustrasjonsfoto: Svein Aage Nilsen/NTB Scanpix
AV THOR SØNDENAA
11. okt. 2019 - 15:17

I Arendal er mørketida i ferd med å bli enda mørkere enn vanlig for innbyggerne. På sine hjemmesider melder kommunen om forsinkelser i arbeidet med feilretting på byens veibelysning.

Kommunen skriver at det mangler midler til å få utført feilretting av gatelys fordi kostnader hittil i år har blitt større enn planlagt. Noen av de enklere feilene er rettet i siste vedlikeholdsrunde, men større reparasjoner må foreløpig vente.

I praksis betyr det at feilsøking/reparasjoner foreløpig må settes på vent – i verste fall til neste budsjettår.

Prioriterer skoleveier og farlige kryss

Dette går ut over både gatebelysningen og byens lysløype der brukerne ikke lenger tør å gå ut på kveldstid på grunn av mangel på fungerende lys.

Varaordfører i Arendal, Terje Eikin. Foto: Jan Espen Thorvildsen/Arendal kommune

Lavere energiforbruk på grunn av de ødelagte lysene, gir heller ingen besparelse for kommunekassen ettersom strekninger som ikke er tilknyttet strømmåler blir belastet med et fast årlig beløp.

– Slik situasjonen er nå, vil kommunen prioritere feilretting på skoleveier og i farlige kryss, sier varaordfører Terje Eikin til Veier24.

Han bekrefter dermed at der finnes noen få kroner igjen på årets budsjett. I bystyremøtet i november vil politikerne se nærmere på om der finnes muligheter for å omprioritere midler fra andre områder til vedlikehold av veibelysningen.

Eikin ser heller ikke mange lyspunkter i neste års budsjett. Kommunen må kutte 100 millioner kroner i driftskostnader, og skole og omsorg er de områdene som vil bli prioritert.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.