Arbeidet med Tjernfjelltunnelen går videre - nå er elektrojobben lyst ut

Skal åpne for trafikk neste høst.

Nå skal lysene opp inne i Tjernfjelltunnelen.
Nå skal lysene opp inne i Tjernfjelltunnelen. Foto: Statens vegvesen
5. sep. 2018 - 09:50

Tunnelen skal gå på riksvei 77 i Saltdal i Nordland i retning svenskegrensen. I dag går veien forbi fjellet i en bratt stigning med mangelfulle grøfter og rekkverk. Tunnelen - som skal gå gjennom fjellet - blir 3,3 kilometer lang. 

BetonmastHæhre hovedentreprenør

Det er BetonmastHæhre som er hovedentreprenør på prosjektet, og de fikk kontrakten med en pris på drøye 320 millioner kroner. Dette var det nest laveste anbudet etter arbeidsfellesskapet ToK Joint Venture, som ville ha 275 millioner. 

Jobben innebærer også bygging av en del vei i dagen. Blant annet 

Slik så det ut i prosjektets tidlige fase. <i>Foto:   Jarle Skoglund</i>
Slik så det ut i prosjektets tidlige fase. Foto:   Jarle Skoglund

De ble imidlertid avvist etter at Vegvesenet vurderte at selskapet ikke kunne dokumentere tilstrekkelig erfaring fra denne typen oppdrag. 

Elektrojobbing neste år

Nå står elektroarbeidene for tur og Vegvesenet har nettopp lyst ut kontrakten. 

– Dette handler i hovedsak om belysning, ventilasjon og sikkerhetsutrustning som nødskap med brannslukkere og telefon. Det skal også monteres kamera slik at Vegtrafikksentralen kan følge med og informere nødetatene ved behov, rapporterer prosjektleder Arild Hegreberg i Statens vegvesen.

Utenfor tunnelen skal det installeres lyssignal og informasjonstavle som kan varsle bilistene dersom tunnelen må stenges. 

Tidsfrist for å levere tilbud på jobben, er satt til 24. oktober, og arbeidet skal være i gang i starten av neste år. 

Dette skal leveres i følge utlysningen: 

- Datagulv, ca. 113m2 - Branntettinger - Jordingsanlegg - Elkraftkabler for alle anlegg ca. 30 000m - Fordelere for uprioritert kraft 5 stk., og nødstrøm 5 stk. - Innredning til nødkiosker 9 stk - Nødskap på tunnelvegg 18 stk - Vifteanlegg med 24 vifter - Kontrollutstyr som CO-, NO2- og vindmålere - Lysanlegg med dimming i alle soner - Gjennomlyste skilt ca. 37 stk - Snuskilt - SRO-anlegg med PLS-styring og kommunikasjon til VTS - UPS og skilletrafoer - Fiber- og telekabler for signal, kommunikasjon og ITV ca. 10700m - Radioanlegg med ca. 3850m coax-kabler for DAB+ og nødnett inkl. operatørpanel for brannvesenet - Telefonsentral med servicetelefoner - Brannalarmanlegg for tekniske bygg.

Den nye tunnelen vil gi bedre veiforbindelse til Sverige. <i>Illustrasjon:  Google Maps</i>
Den nye tunnelen vil gi bedre veiforbindelse til Sverige. Illustrasjon:  Google Maps
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.