Ordførar Odd Jostein Drotninghaug ble assistert av elever fra Aure skole til å klippe snora.
Ordførar Odd Jostein Drotninghaug ble assistert av elever fra Aure skole til å klippe snora. (Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune)

Åpnet ny portal inn til Sykkylven sentrum med snorklipp og applaus

Et ulykkesbelastet kryss er gjort om til rundkjøring, og med tilhørende gangveier og overganger kan både kjørende og fotgjengere glede seg til bedre tider i Sykkulven.

Det var ordfører  Odd Jostein Drotninghaug som hadde gleden av å klippe snora, og offisisielt åpne den nye portalen inn til Sykkulven, som han kalte det.

- Det er svært gledelig for lokalsamfunnet at dette nå er kommet på plass, sa han i sin åpningstale.

Krysset, som var på stedet tidligere, har vært ulykkesbelastet, med mye trafikk fra ferge og lokalveier.

I tillegg til gode gangveier, overganger og rundkjøringen, har hele området mellom Fv. 60, Ullavikvegen og Dalevegen fått en stor oppgradering med bedre lysforhold, forestilling og beplantning.

Flere veier og gangveier har fått en oppgradering ui forbindelse med ombyggingen av rundkjøringen. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Innenfor rammen på 31 millioner

Den offisielle åpningen fant sted på småbåthamnen tirsdag 13. juni, og fylkesveisjef i Møre og Romsdal fylkeskommune, Ole Jan Tønnesen, sa at han håpet folk var fornøyd med den nye rundkjøringen og gangveiene, for nå ble det mye tryggere og gå over veien til tannlegen og småbåthamnen.

- Prosjektet har blitt fullført innenfor de økonomiske rammene som var på 31 millioner kroner, noe som fortjener stor heder. Sykkylven kommune bidrog med 5 millioner kroner, noe som var viktige midler for prosjektet.

Mannskaer fra Sykkylven kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og Hole maskin har samarbeidET om rundkJØRINGEN. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Godt samarbeid 

Tønnesen benyttet også anledningen til å takke Hole Maskiner AS for å ha vært en dyktig entreprenør og samarbeidspartner. Takk fikk også fylkeskommunens prosjektleder Solgunn Langlo og byggeleder Kristian Bjørdal for å har loset det vellykkede prosjektet i havn.

Anleggsarbeidene varte i 420 dager. Om lag 2,4 millioner kjøretøy har blitt lost gjennom anleggområdet på interimsveier og midlertidige kryss uten nevneverdig stopp.

Les også

Forsiden akkurat nå