Ap lover flere hundre millioner ekstra til sikring mot ekstremvær

Ap vil i sitt alternative statsbudsjett bruke 259 millioner kroner mer enn regjeringen på flom- og skredsikring.

Fra skadene etter flommen i Utvik i vår.
Fra skadene etter flommen i Utvik i vår. Bilde: Silje Drevdal, Statens vegvesen
NTB
14. nov. 2017 - 08:44

Onsdag legger partiet fram sitt alternative statsbudsjett, og ifølge ABC Nyheterønsker partiet å bruke 100 millioner kroner mer enn regjeringen til skredsikring av veger, og 159 millioner kroner mer til flom- og skredforebygging.

Selv om regjeringen i sitt statsbudsjett øker posten for skredsikring fra 1.347 millioner kroner i forrige statsbudsjett til snaue 1.397 millioner kroner i det nyeste forslaget, mener Ap at dette ikke holder.

Ap ønsker blant annet å framskynde skredsikring på riksvei 5 Florø-Førde, E39 i Skorgedalen, E16 i Kvamskleiva i Oppland og på to steder på E6 i Troms.

Partiet ønsker også å øke bevilgningene til tiltak for å forebygge flom og skred, der regjeringen i sitt forslag reduserer denne potten fra 350 millioner i år til 237 millioner kroner i neste års budsjett. Ap vil heller øke denne potten med hele 159 millioner kroner. (NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.