Anlegg Øst fikk kontrakt på andre forsøk

Anlegg Øst fikk kontrakt på andre forsøk

Etter to anbudskonkurranser er det nå klart hvem som skal anlegge rasteplass ved E6 på Krekke i Gudbrandsdalen. Oppdraget går til Anlegg Øst Entreprenør fra Lillehammer. Kontraktsummer er 17,451 millioner kroner.

Første utlysning fant sted i september i fjor. To entreprenører meldte sin interesse, men begge anbudene ble avvist på grunn av formelle feil. I mars gjorde Vegvesenet et nytt forsøk. Denne gangen kom det inn tre anbud.

Det laveste var på 19,294 millioner kroner. Årsaken til at kontraktsummen er lavere er at en opsjon er tatt ut. Den gjaldt en brygge og et stupetårn.

Krekke rasteplass skal ligge i Ringebu kommune mellom E6 og innsjøen Losna. Den er resultatet av en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Lala Tøyen fra Oslo.

På rasteplassen blir det plass til fire bobiler og to busser i tillegg til mange privatbiler. Det blir også egne parkeringsplasser for de som har behov for å sove før de drar videre. De er plassert i utkanten av rasteplassen for at folk skal få ro.

Det blir 14 sittegrupper, noen med og noen uten bord, og det blir et servicebygg med toaletter og benker under tak. Herfra skal det gå en gangakse ut mot sjøen.
Barna blir tilgodesett med lekeapparater.

Rasteplassen skal ligge på en nedlagt campingplass. Fjerning av gamle installasjoner inngår i entreprisen. Innen 1. desember må den være klar til bruk.

Forsiden akkurat nå