Den som frå driftskontrakten for Nord-Troms, får blant annet ansvar for drift og vedlikehold av E6 og fylkesveg 865. Her møtes de i Storslett, kommunesentret i Nordreisa.
Den som frå driftskontrakten for Nord-Troms, får blant annet ansvar for drift og vedlikehold av E6 og fylkesveg 865. Her møtes de i Storslett, kommunesentret i Nordreisa. (Bilde: Google)

Anlegg Nord knusende overlegen

Anlegg Nord fra Alta har tatt en overlegen ledelse i kampen om driftskontrakten for området Nord-Troms. Altaværingene vil ha 298,9 millioner kroner for jobben. Nr. to ligger 23 prosent høyere.

Det er Svevia som ligger på andreplass med 368,3 mill. Nr. tre er Veidekke med 395,5 mill.

Mesta som har kontrakten fram til utgangen av august, gjør seg neppe forhåpninger om en ny kontrakt med et anbud på 396,8 mill.

Femte og siste anbyder er Presis Vegdrift som vil ha 488,2 mill.

Firmaet som leder konkurransen ble stiftet i 2013 da fire små entreprenørfirmaer slo seg sammen.

Daglig leder Christian Oskarsson i Anlegg Nord har dette å si om resultatet av anbudsåpningen: - Vi er kjempefornøyd, men jeg er overrasket over at konkurrentene ligger så langt bak. Det hadde jeg ikke trodd.

Området Nord-Troms består av kommunene Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy.

I området er det 199,7 km riksveg, 294 km fylkesveg og 14 km gang/sykkelveg.

Kontrakten gjelder fra 1. september i år til 31. august 2022. I løpet av denne perioden vil to lange tunneler bli åpnet på E6 i Nord-Troms: Den 5,8 km lange tunnelen gjennom Nordnesfjellet i Kåfjord og den 4,7 km lange tunnelen gjennom Sørkjosfjellet i Nordreisa.

Forsiden akkurat nå