Alt klart for Rogfast

Alt klart for Rogfast

Endelig har Bokn kommune gitt sitt ja til to reguleringsplanser som gjør at Rogfast-prosjektet har passert nok en milepæl.

  • Nyheter

- Dette er gode nyheter. I praksis har vi nå godkjent reguleringsplaner for hele Rogfast, sier Tor Geir Espedal, prosjektleder i Statens vegvesen.

Han er glad for vedtakene i kommunestyret i Bokn, og at prosjektet har tatt et stort skritt framover.

- Fylkesmannens innsigelse mot massedeponiet i Arsvågen står fortsatt igjen, men vi har god grunn til å tro at denne blir trukket. Vi så at innsigelsene mot massedeponiet på Kvitsøy ble trukket, og det er mindre konflikter knyttet til deponiet i Arsvågen enn det var på Kvitsøy, sier Espedal.

Han håpar på en snarlig avklaring fra Fylkesmannen.

- Så snart det er på plass, blir prosjektet klart for ekstern kvalitetssikring (KS2). Det er det Finansdepartementet som styrer, men vi håper at kvalitetssikringen kan gjennomføres i løpet av våren 2016, avslutter Tor Geir Espedal.

 

Rogfast er en 26,7 kilometer lang undersjøisk tunnel under Boknafjorden i Rogaland. Den skal ha to løp, med to kjørefelt i hver retning. Tunnelen skal gå fra Harestad i Randaberg til Laupland på Bokn, med en 4 kilometer lang arm opp til Kvitsøy.

Forsiden akkurat nå