Alle anbud ble avvist

Fem entreprenører ga anbud på oppgradering av tunneler på fylkesveg 55 i Sogn. Alle ble avvist! Vegvesenet mener at kvalifikasjon ikke er dokumentert.

Dette er søndre portal til den 656 meter lange Røneidtunnelen i Luster. Den skal strosses for å heve fri høyde til 4,2 meter. Hvem som skal gjøre den jobben er foreløpig høyst uvisst.
Dette er søndre portal til den 656 meter lange Røneidtunnelen i Luster. Den skal strosses for å heve fri høyde til 4,2 meter. Hvem som skal gjøre den jobben er foreløpig høyst uvisst. Bilde: Google
27. okt. 2017 - 15:51

- Fire av de fem har ikke dokumentert at underentreprenøren som skal ta elektroarbeidet har den kompetansen vi har forlangt i konkurransegrunnlaget. Den femte entreprenøren har ikke dokumentert at den har den tunnelriggen som trengs til dette oppdraget eller at underentreprenøren har den, sier Sveinung Hovland i Region vest. Han er prosjektleder for oppgradering av fylkesveger og noen riksveger i Sogn og Fjordane.

- Hva skal dere gjøre med denne situasjonen?

- Vi vil først se hvor mange som klager. Vi har allerede fått inn en klage. Fristen går ut 1. november. Hvis klagen(e) blir avvist, vil vi sannsynligvis utlyse konkurransen på nytt, sier Hovland.

Oppdraget omfatter oppgradering av tre tunneler: Ottatunnelen (572 meter), Røneidtunnelen (656 meter) og Råumtunnelen (514 meter). Alle ligger i Luster kommune.

De fem anbudene varierte mellom 87 og 114,3 millioner kroner. Gjerden Fjellsikring ga det laveste.

Oppdraget omfatter riving av gammel PE-skum og montering av ny i alle de tre tunnelene. Dessuten skal de få nye elektroinstallasjoner, nye nødstasjoner, ny belysning og nytt teknisk bygg. Røneidtunnelen skal strosses til en fri høyde på 4,2 meter.

I utgangspunktet skulle arbeidet i Otta- og Råumtunnelen være avsluttet innen 1. juli 2018, og i Røneidtunnelen innen 1. desember samme år. Nå er det usikkert om disse fristene kan opprettholdes.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.