Regjeringen bevilger trolig 300 millioner kroner ekstra til prosjekteringen av ny E18 mellom Oslo og Bærum, skriver Aftenposten i dag.
Regjeringen bevilger trolig 300 millioner kroner ekstra til prosjekteringen av ny E18 mellom Oslo og Bærum, skriver Aftenposten i dag. (Ill: ViaNova)

E18 Lysaker-Asker

Aftenposten: Regjeringen bevilger 300 millioner til E18 vest for Oslo

Etter at bevilgningene ble strupet fra nyttår.

  • Prosjekter

Regjeringen setter av over 300 millioner kroner til veiprosjektet på E18 Lysaker-Ramstadsletta, skriver Aftenposten.

Strekningen er blitt kostnadsberegnet til 15 milliarder kroner.

I desember kom det fram at regjeringen ikke ville gi penger til prosjektet, fordi Statens vegvesen hadde brukt om lag 340 millioner kroner mer enn de fikk bevilget i 2018.

Pengene ble brukt på å kjøpe opp eiendom som sto i veien for utbyggingen. Vegvesenet forklarte dette med at de følte et press fra regjeringen for å opprettholde et høyt tempo i forberedelsene til utbyggingen.

Om regjeringen nå snur, vil byggestart for prosjektet tidligst kunne bli på høsten 2020. Det har prosjektleder Grete Tveidt i Statens vegvesen tidligere antydet overfor Aftenposten.

Grunnen er blant annet at de fleste planleggerne i prosjektet, var innleid fra konsulentselskapet Aas-Jacobsen. Disse må nå rekrutteres inn i prosjektet igjen.

Samferdselsdepartementet innkalte i går til pressekonferanse klokka 11 i dag med samferdselsminister Jon Georg Dale om E18 på en bru over motorveien ved Høvik i Bærum. De ville da ikke si noe nærmere om hva pressekonferansen skal handle om, utover at temaet er E18.

Forsiden akkurat nå