Bjørn Tore Hagberg viser frem hvordan appen i dag ser ut for de 70.000 brukerne av systemet.
Bjørn Tore Hagberg viser frem hvordan appen i dag ser ut for de 70.000 brukerne av systemet. (Foto: SmartDok)

SmartDok

70.000 har tatt i bruk SmartDok-appen - Alta-firmaet sysselsetter nå 50

Gründeren av SmartDok, Bjørn Tore Hagberg, er svært stolt av utviklingen fra starten i 2007.

Appen som forenkler hverdagen for bygge- og anleggsbransjen passerte i starten av mai 70.000 brukere og gir grunn til en liten markering, forteller grunder og daglig leder av SmartDok, Bjørn Tore Hagberg.

– Det har vært litt av en reise vi har fått være med på. Når vi startet opp var ordet App ikke oppfunnet, vi kalte det for “Mobil Applikasjon” husker jeg, forteller Hagberg.

De første årene hadde SmartDok en mobil applikasjon for Nokia og Ericsson telefoner, men i 2007 lanserte Apple sin iPhone for verdenen, og gjorde Nokia og Ericsson om til dinosaurer i eget rike. En ny tid var kommet både for mobilverden og SmartDok.

Treg start

– Da Apple lanserte “App Store” skjønte flere hva vi holdt på med. Likevel gikk det veldig tregt i starten, det var mye misjonering før kundeveksten kom.

– Første betalende kunde fikk SmartDok i 2007, og siden da har det gått jevnt oppover, forteller han.

SmartDok har i dag et stort spekter av kunder.

– Vi har flest kunder med 1-20 ansatte, men så har vi også noen store som trekker snittet betydelig opp. SmartDok fungerer med andre ord både for store og små selskaper.

 

I Sverige har SmartDok nå nesten 9.000 brukere og 500 selskaper på kundelista.

Har Korona påvirket veksten?

– Vi har absolutt merket at mange selskaper har fått mindre å gjøre, og noen har måtte legge ned driften. Det siste året har vi derfor ikke hatt så stor vekst med tanke på antall brukere som tidligere år, sier Hagberg.

Men Hagberg tror bransjen igjen vill bemanne opp.

– Etter hvert som prosjekter iverksettes og vi kommer tilbake til den nye normalen, så vil nok også bransjen bemanne opp igjen.

Forsiden akkurat nå