NYHETER

5. jobb i Kvammapakken er utlyst

Det er klart for det femte delprosjektet i Kvammapakken i Hordaland. Oppdraget gjelder anlegg av gang/sykkelveg i nærheten av Norheimsund. Anbudsfristen går ut 27. mars.

Gang/sykkelvegen skal ligge på høyre side av kjørebanen. Her er det enkelt å anlegge gang/sykkelveg. Lengre øst kreves det store masseuttak. (Foto: Google)
Gang/sykkelvegen skal ligge på høyre side av kjørebanen. Her er det enkelt å anlegge gang/sykkelveg. Lengre øst kreves det store masseuttak. (Foto: Google)
4. mars 2015 - 08:27

Gang/sykkelvegen skal gå langs fylkesveg 7 som følger nordsiden av Hardangerfjorden. Strekningen er ikke stort mer enn en kilometer lang, men entreprenørarbeidet er kostnadsberegenet til mellom 30 og 35 millioner kroner. Stort masseuttak er en viktig årsak til det høye overslaget.

Strekningen ligger mellom Øystese og Norheimsund, som er kommunesenter i Kvam. Ytterpunktene heter Skipadalen i øst og Evighetssvingen i vest. Det siste navnet er ikke tilfeldig valgt. Evighetssvingen er en lang sving med skjæring på den ene siden og fylling/støttemur på den andre.

Utvidelsen som kreves for å få plass til gang/sykkelvegen skal skje mot skjæringen. Der vil det bli sprengt ut mer stein enn det som trengs på resten av anlegget. Overskuddsmassen skal deponeres på Kvamskogen hvor den senere skal benyttes på et annet delprosjekt i den samme vegpakken.

Oppdraget som er ute på anbud nå, inngår i et delprosjekt som opprinnelig het Nes-Norheimsund aust. Det er nå splittet opp.

- Grunnervervet tok mer tid enn vi regnet med. Det er ca. 70 grunneiere som er berørt, og det er mye arbeid med å få avtalene i orden. Derfor valgte vi å dele opp parsellen for å komme i gang, sier prosjektlederen for Kvammapakken, Rolf Harkestad.

Den som får kontrakten, må fullføre arbeidet innen 1. juni neste år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.