RÅDGIVERE

3. kvartal 2021: Norconsult økte omsetningen

Norconsult-konsernet leverte solid vekst i salget i tredje kvartal 2021.

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.
Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Norconsult
22. nov. 2021 - 12:03

Omsetningen for konsernet endte på 1510 millioner kroner for kvartalet, mot fjorårets 1419 millioner (+ 6,4 %). Driftsresultatet før goodwillavskrivninger (EBITA) er 141 millioner kroner mot 161 millioner i fjor.

Det skriver Norconsult i en pressemelding.

Fjorårstallet er korrigert for kostnader til lønnsbonus innført ved avvikling av B-aksjeordningen i Norconsult, og er derfor sammenlignbart. Konsernet leverer en brutto EBITA-margin på 9,3 prosent (kvartal 3 2020: 11,4 prosent). Årsaken til nedgang i EBITA er noe svakere fakturerbarhet som følge av sykefravær samt effekter fra gjenåpningen av samfunnet, noe som medfører økt reiseaktivitet, sosiale sammenkomster og kurs- og opplæringsaktiviteter. Dette er i tråd med forventningene, heter det i meldingen.

Konsernet leverte en sterk vekst både i brutto omsetning og EBITA hittil i år per september 2021. Omsetningen på 5 320 (4 979) millioner kroner er 340 millioner (+ 6,8 %) høyere enn på samme tid i fjor, mens EBITA på 483 (448) millioner er 35 millioner høyere.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Positiv trend i Norden

– Jeg er tilfreds med resultatene, og det er gledelig å se at den positive trenden fortsetter i Norconsult Sverige, Norconsult Danmark og i datterselskapet Technogarden. Driftsmarginen hittil i år på 9,1 prosent er på samme nivå som fjoråret, og reflekterer et generelt høyt aktivitetsnivå og god oppdragsgjennomføring. Ordreboken utvikler seg positivt i alle forretningsområder og vi har tro på at vår lokale tilstedeværelse er viktig og riktig, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.

Norconsult har i dag i underkant av 70 kontor- og arbeidssteder i Norge og 136 i hele konsernet.

Ifølge meldingen viser Norconsult Sverige fortsatt en sterk og positiv utvikling og selskapet teller nå mer enn 1 000 medarbeidere.

I tredje kvartal ble det kjent at Norconsult er en av to norske rådgiverbedrifter som er med i konsortiet Sotra Link, som skal realisere Sotrasambandet. Norconsult har fått prosjekteringsansvaret for Sotra bru, en firefelts hengebru med separat gang- og sykkelvei.

1. oktober signerte Sporveien kontrakt for prosjektering av Majorstuen T-baneknutepunkt med Dr. Ing. A. Aas‐Jakobsen og Norconsult, hvor man har gått sammen i et felles aksjeselskap. I september signerte Norconsult rammeavtale med Bymiljøetaten i Oslo kommune om rådgivning og prosjektering av kommunal infrastruktur i byutviklingsområder i Oslo for fire år, med opsjoner. Dette blir en videreføring av tilsvarende arbeider i Hovinbyen fra 2014 og på Ensjø helt fra 2007.

Norconsult er engasjert i fem store planoppdrag for tiden; E6 Roterud-Storhove, E39 Ytre ringvei, E6 Korporalsbrua-Gyllan, E18 Vestkorridoren og E39 Flekkefjord-Lund.

Norconsult-konsernet har i 2021 kjøpt selskapene Pecom AS i Flekke, Bothnia VVS Ingenjörer AB i Luleå, virksomheten til AG Plan og Arkitektur AS i Ørsta, Citiplan AS i Larvik, Rubow Arkitekter i København, JAF Arkitektkontor AS på Gjøvik, NOCA Teknik AB, KMV Forum AB i Stockholm samt overtatt virksomheten til PE Spår- och järnvägsteknikteam i Sverige.

Redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen II» lette etter og gjorde funn av enkelte vrakrester etter helikopterulykken utenfor Sotra onsdag kveld. Selve vraket er fortsatt ikke funnet.
Les også

Har fortsatt ikke funnet helikoptervraket

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.