Fv98 Steinvik/Gállošgohppinjárga - Større jordskred har tatt med seg hele vegbanen, opptil 250 meter. Anbefalt omkjøring via Ev6 Lakselv.
Fv98 Steinvik/Gállošgohppinjárga - Større jordskred har tatt med seg hele vegbanen, opptil 250 meter. Anbefalt omkjøring via Ev6 Lakselv. (Foto: Statens vegvesen/NTB)

250 meter av fylkesvei 98 i Tana ble tatt av ras

Et jordskred har tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana. Tre personer er evakuert fra et nærliggende hyttefelt. Én person er isolert.

Anbefalt omkjøring er på E6 via Lakselv, opplyser Vegtrafikksentralen nord , som meldte om skredet rett før klokka fem natt til søndag.

Én fastboende person er isolert som følge av skredet, sier ordfører Helga Pedersen (Ap) til iFinnmark. Det er ingen tegn til at noen er tatt av skredet.

– Vi har evakuert tre personer, og vi har sjekket mellom ti og femten eiendommer i tilknytning til rasstedet. Vi anser oss som ferdige med evakueringen, forteller oppdragsleder Sondre Olsen Bakka i Finnmark politidistrikt til NTB.

Kommunen skal sammen med geologer vurdere området. Veien vil være stengt på ubestemt tid.

– Området er usikkert. De som er på stedet, sier at det raser fortsatt, og vi har folk på begge sidene av skredet, sier ordfører Pedersen.

– Geoteknikere er på tur oppover og skal inn i området. De vil tidligst være på plass i løpet av dagen i dag.

(©NTB)

Forsiden akkurat nå