Finn Halvor Skaardal prensjonerer seg fra asfaltbransjen, men forventer aktive dager som bonde i Telemark. Foto: Erik Buraas / STUDIO B13
Finn Halvor Skaardal prensjonerer seg fra asfaltbransjen, men forventer aktive dager som bonde i Telemark. Foto: Erik Buraas / STUDIO B13 (Bilde: Erik Buraas / STUDIO B13)

23 år med asfalt - nå blir han bonde

En av asfalt-Norges «grand old men», Finn Halvor Skaardal, takker for seg etter 23 år i bransjen. Nå skal han bli bonde.

Skaardal, som det siste året har vært viseadministrerende direktør i Lemminkäinen Norge, takker for seg etter 23 år i bransjen. Fra og med i dag går han over i pensjonistenes rekker.

- Da jeg begynte i asfaltbransjen i 1990 overrasket det meg hvor fantastisk godt miljøet var. Jeg ble veldig godt mottatt, både i selskapet og av bransjen. Det har vært spennende år, med veldig høyt aktivitetsnivå, og jeg kommer til å savne miljøet, sier Finn Halvor Skaardal.

Skaardal begynte asfaltkarrieren i det som da het Fjellhamar Brug i 1990, og som senere har blitt til Lemminkäinen. Stillingen som sjef for region sør hadde Skaardal i 20 år, hvor han i disse årene også hadde ansvaret for region vest og nord i kortere perioder.

 

Ble Årets leder

I september 2010 tok Skaardal jobben som administrerende direktør i Lemminkäinen Norge, før han i januar i år gikk inn i rollen som viseadministrerende direktør, og ledet selskapet i tospann med Timo Vikström. I 2012 ble Skaardal kåret til Årets leder i Lemminkäinen-konsernet.

- I tillegg til å være en fantastisk leder har Finn Halvor gjennom hele sin tid i Lemminkäinen hatt et sterkt engasjement for bransjen, og for alle som jobber i den. Han har deltatt, bidratt, diskutert og argumentert. Gått i bresjen, og turt å ta opp temaer der andre har veket unna. Vi kommer til å savne han som både menneske og fagperson, sier Timo Vikström, adm. direktør i Lemminkäinen Norge.

 

Ydmyk overfor fagfolkene

Skaardal ønsker å benytte anledningen til å gi skryt til fagfolkene i selskapet.

- Jeg er ydmyk for det arbeidet fagfolkene våre gjør ute på veiene. Det er fordi jeg aldri ville klart det selv. Mange er rett og slett tusenkunstnere, som gjør en vel så viktig jobb som jeg har gjort som leder. Jeg blir også rørt over å se hvordan folk står på. Det handler om kultur og gode holdninger. Det må vi ta vare på, sier han.

Etter 23 år i ledergruppen til Lemminkäinens skal Skaardal nå bli bonde på gården sin og «forstmann» i egen skog i Flåbygd i Telemark.

- Jeg har en gård i Lunde, hvor jeg gleder meg til å bruke tiden på tømmerhogst og jakt, og ikke minst være sammen med familie og barnebarn.

 

Havmiljø og geoteknikk

Før Skaardal begynte i Lemminkäinen jobbet han i avdeling for havmiljø og geoteknikk i Det norske Veritas, deltok i utbyggingen av Hydros petrokjemianlegg på Rafnes utenfor Porsgrunn, ledet avdelingen for bygg og anlegg ved Høgskolen i Telemark, samt var rektor ved Botswanas Road Training Center gjennom Norad.

Han er utdannet byggingeniør ved Sunderland Polytechnic i Storbritannia.

 

Forsiden akkurat nå