En mann mistet livet i en kollisjon mellom en lastebil og en personbil på fylkesvei 82 ved Kleiva på Sortland i begynnelsen av februar. Trafikkåret 2020 har fått en trist start.
En mann mistet livet i en kollisjon mellom en lastebil og en personbil på fylkesvei 82 ved Kleiva på Sortland i begynnelsen av februar. Trafikkåret 2020 har fått en trist start. (Foto: Roger Vagle/Bladet Vesterålen/NTB Scanpix)

18 har mistet livet i trafikken hittil i år. Det er dobbelt så mange som i fjor

10 trafikkdrepte i februar.

I januar og februar i år mistet 18 personer livet i trafikken. Det er den verste starten på trafikkåret siden 2016.

– Trafikkåret 2020 kunne knapt startet dårligere. Ulykkestallene har de tre siste årene stabilisert seg, men denne triste starten innebærer at vi må jobbe hardt for å unngå vi får en negativ utvikling i 2020, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen, i en pressemelding.

I februar i år mistet ti personer livet i trafikken. Av disse var det seks menn og tre kvinner, mens én person foreløpig ikke er identifisert.

Til sammen har 18 personer mistet livet i trafikkulykker i årets to første måneder, som er en dobling sammenlignet med i fjor og den verste starten på året siden 2016.

Foreløpig er ikke årsakene til alle ulykkene klare, men været kan ha noe av skylden.

– Det har vært krevende føreforhold i store deler av landet, med raske endringer hvor veien i det ene øyeblikket er våt og rundt neste sving har fryst til en tynn is. Det stiller større krav til dekk og teknisk utstyr og ikke minst til fartstilpasning og oppmerksomhet fra oss sjåfører, sier Johansen.

I fem av dødsulykkene i februar var tunge kjøretøy involvert.

Les også

Forsiden akkurat nå