17. mai-stemning på Suleskardveien: Se gjennombruddet mellom øst og vest

Det var nesten17. mai-stemning på Suleskardveien dagen før dagen. Mandag ble de siste snømassene på fjellveien mellom øst og vest frest bort. Snart kan også denne veien åpne for sommertrafikk.

Det er ikke bare på fylkesveien mellom Sauda og Røldal og andre veistrekninger entreprenørene har jobbet på spreng de siste ukene for å åpne attraktive sommerveier i Norge.

Også den populære fylkesvei 450 mellom Suleskar i vest og Brokke i øst er blant de vinterstengte veiene som snart er klar for sommertrafikk.

Åpnet nå søndag - om planlagt

Fotograf Geir K. Hus er i gang med et bokprosjekt om spennende stikkveier fra E134 Haukeliveien. For to-tre uker siden var han med brøytemannskapene som da jobbet på spreng for å få unna store mengder tettpakket snø rundt 900 meter over havet på fjellet mellom Sauda og Røldal.

Videoen fra dette kunne du se her på Veier24.no.

Den veien ble åpnet nå søndag, akkurat som planlagt.

Mandag denne uken var Geir K. Hus på nytt ute med kamera og drone. Da fulgte han Ole Svein Hoslemo fra Hovden Hytteservice, som freste seg gjennom de siste snømassene på Suleskardveien i Agder.

Veien ble egentlig klar for trafikk der og da, men fordi det skal være helt sikkert at villreinen er ute av verneområdet på fjellet, åpner veien trolig først lørdag.

 Arbeidet har gått unna!

–  Fra vår side har vi holdt på siden 2. mai, men avbrutt av noen dager i verneområdet på fjellet. Det har vært nokså lite snø i fjellet denne vinteren, så arbeidet har gått unna. Det sier Jo Breivegen og Ole Svein Hoslemo i Hovden Hytteservice. Det er Nomeland Maskin som har kontrakten med Agder fylkeskommune, men det er Hovden Hytteservice som gjør selve brøytejobben på Suleskardveien fra østsiden.

Det er altså i forbindelse med en ny bok at Geir K. Hus fikk være med på brøytearbeidet både på veien mellom Sauda og Røldal – og nå Suleskardveien. Hus har tidligere gitt ut boka «E134 Haukelivegen. Mat, natur og kultur mellom øst og vest».

Til jul kommer oppfølgeren om minst to av stikkveiene fra E134; Haukeligrend-Suleskard-Stavanger og rundturen Røldal-Suldal-Sauda-Røldal. Også den nye boka skal bli en inspirasjonsbok med store bilder og små tekster.

Bokprosjektet kan følges på https://www.instagram.com/geirhus_haukelivegen/ og https://www.facebook.com/haukelivegenboka.

Les også

Forsiden akkurat nå