TRAFIKK OG ITS

14 omkom i trafikken i april: – Utviklingen går i feil retning

31 døde hittil i år.

14 mennesker omkom i trafikken i april.
14 mennesker omkom i trafikken i april. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB Scanpix
AV NTB
2. mai 2019 - 10:30

I april mistet 14 personer livet i trafikken. Det er det høyeste antallet omkomne i april måned siden 2009 og seks flere enn i samme måned i fjor.

Så langt i 2019 har 31 mennesker omkommet i trafikken. Det er sju flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, er bekymret for utviklingen.

– Utviklingen går i feil retning, og selv om de siste to årene ga en solid nedgang i antall personer som mistet livet i trafikken, trenger vi å se at den positive trenden fortsetter i årene som kommer dersom vi skal nå de nasjonale målene. Bilførere, syklister, MC-førere og andre trafikanter må ta bedre vare på seg selv og andre, sier Johansen.

Han opplyser at i fire av ti dødsulykker er for høy fart en medvirkende årsak. I april omkom seks bilsjåfører, en bilpassasjer, tre MC-førere, en syklist og tre fotgjengere.

– Å holde fartsgrensen er det enkleste og mest effektive vi som enkeltpersoner kan gjøre for å kjøre trygt og bidra til en positiv utvikling, fortsetter Johansen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.