Per Jørgen Weiseth i Norbi forteller om den nye storkontrakten på bombrikker som Trondheimsselskapet har vunnet.
Per Jørgen Weiseth i Norbi forteller om den nye storkontrakten på bombrikker som Trondheimsselskapet har vunnet. (Bilde: VEGARD EGGEN)

100 000 bombrikker skal leveres av Norbit ITS

Statens Vegvesen har tildelt Trondheim-selskapet Norbit ITS en kontrakt på å levere mer enn 100 000 bombrikker til det norske AutoPASS-systemet.

Norbit ITS er en uavhengig leverandør av elektroniske bombrikker. Selskapet kunngjorde i dag avtalen med Statens Vegvesen, som er den første tildelingen under en fireårig rammeavtale. Statens Vegvesen går til innkjøp av bombrikkene på vegne av de forskjellige bomveiselskapene, og hver kontrakt er tildelt i anbudskonkurranse med andre leverandører. Kontraktsverdi er ikke oppgitt.

 Fra produksjonslinjen til Norbit ITS. Foto: Vegard Egge

Fra produksjonslinjen til Norbit ITS. Foto: Vegard Egge

– Vi er godt fornøyd med å vinne denne avtalen. I tillegg til pris er velfungerende teknologi og effektiv logistikk et ufravikelig krav for å kunne tilfredsstille behovene til bomveiselskapene. Vi tror derfor at strategien vår med å kombinere markedsledende teknologi og moderne robotisering er det som gjør oss konkurransedyktige, sier Per Jørgen Weisethaunet, styreleder og konsernsjef i Norbit.

Norbit ITS skal levere de 100 000 bombrikkene til Statens Vegvesen i løpet av første kvartal 2018. Bombrikkene skal produseres ved selskapets høyautomatiserte produksjonslinje på Røros.

Norbit har samlet levert over fem millioner bombrikker og –moduler, og har en markedsandel på mer enn 70 prosent for bombrikker i det norske AutoPass-systemet. Selskapet leverer komponenter og løsninger for elektronisk identifikasjon til kjøretøy basert på såkalte DSRC-teknologi (dedicated short range communication).

Norbit-gruppen er en internasjonal, kunnskapsbasert gruppering av høyteknologiske selskaper. Gruppen har sitt hovedkontor i Trondheim, og har virksomheter i Tyskland, Østerrike, Ungarn, Sverige, Polen, Italia, Island, Storbritannia, Brasil, Singapore og USA. 

Forsiden akkurat nå