Ferga "Barmøy" som betjener sambandet Barmsund-Barmen i dag, er en beskjeden farkost. Den som overtar 1. juni 2019, blir neppe større, men den må drives elektrisk.
Ferga "Barmøy" som betjener sambandet Barmsund-Barmen i dag, er en beskjeden farkost. Den som overtar 1. juni 2019, blir neppe større, men den må drives elektrisk. (Bilde: STP)

10 års drift av ferga til Barmen er utlyst

31. mai 2019 overtar Sogn og Fjordane fylke ansvaret for fergesambandet Barmsund-Barmen i Selje kommune. De som vil drive sambandet etter overtakelsen, må gi anbud innen 31. januar.

Barmen er øy sør for Stadlandet. Sambandet som knytter den til fastlandet er ikke blant de mest trafikkerte. I fjor ble det fraktet knapt 20 kjøretøyer i døgnet i gjennomsnitt.

Det meste som angår dette sambandet dreier seg om barm. Ferga "Barmøy" krysser Barmsundet for å komme ut til Barmen. Sambandet drives av det kommunale selskapet Barmøyferja AS.

I fjor vedtok Selje kommune å be fylkeskommunen om å overta driften. Kommunen ble bønnhørt. Når den nåværende konsesjonen går ut, overtar fylket.

I utgangspunktet gjelder den nye driftsperioden i 10 år, men oppdragsgiveren har opsjon på forlengelse på opptil to år.

Ferga som skal overta etter 31.05.19, skal drives elektrisk. På grunn av den beskjedne trafikken, er det ikke store krav til ferga. Den skal ha plass til 10 personbilenheter (PBE) og 49 personer, inkludert mannskap.

Forsiden akkurat nå