NYHETER

1 200 meter kollektivfelt på Fornebu

Økende trafikk til og fra Fornebu gjør det vanskeligere for bussene å ta seg fram på fylkesveg 166. Det vil Vegvesenet gjøre noe med. Etablering av kollektivfelt er sendt ut på anbud.

Dette er en av bruene som må utvides i bredden for å gi plass til kollektivfeltet. Bussene som går i en jevn strøm på fylkesveg 166, får bedre forhold om vel et år. (Foto: Anders Haakonsen
Dette er en av bruene som må utvides i bredden for å gi plass til kollektivfeltet. Bussene som går i en jevn strøm på fylkesveg 166, får bedre forhold om vel et år. (Foto: Anders Haakonsen
10. okt. 2013 - 11:53

Fylkesveg 166 er også kjent som Snarøyveien. Det er den eneste vegforbindelsen mellom E18 og området hvor Oslos hovedflyplass en gang lå. Trafikken på vegen går tregt i rushtiden, og verre ville det blitt etter hvert som utbyggingen på Fornebu fortsetter - hvis ingen ting hadde blitt gjort. Men det blir det.

Vegvesenet ber om pris på kollektivfelt langs 1 200 meter av fylkesveg 166. Anbudsfristen er satt til 29. oktober. I denne omgangen er det bare bussene i retning Oslo som vil nyte godt av tiltaket. Om det også blir kollektivfelt i motsatt retning senere, vil utviklingen av trafikken avgjøre.

Kollektivfeltet skal gå mellom Rolfsbuktveien og Oksenøyveien. På denne strekningen har fylkesveg 166 fire felt i dag. Mellom Oksenøyveien og E 18 er det flere felt.

Bredden på det nye feltet blir tre meter. Tre bruer må utvides for å få plass til det.

Innen 1. november neste år må kollektivfeltet være klart til bruk. Fristen for å fullføre gartnerarbeidet går ut 7 måneder senere.

Prosjekteringen er utført av Norconsult og Statens vegvesen i samarbeid. I følge byggherrens kalkyle vil utgiftene til entreprenørarbeidet ligge på rundt 30 millioner kroner. Alle utgifter dekkes over fylkesbudsjettet.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.